Για την Πανελλαδική απεργία 1η Ιούνη στο ΥΠΟΙΚ

Πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν την Πέμπτη 1 Ιούνη εφοριακοί, τελωνειακοί και υπάλληλοι υπηρεσιών και οργανισμών του υπουργείου Οικονομικών, μετά από κάλεσμα των αντίστοιχων Ομοσπονδιών (ΠΟΕ – ΔΟΥ, ΟΤΥΕ και ΟΣΥΟ).

Στα πλαίσια της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας το πρωί πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην οδό Καραγιώργη Σερβίας, όπου συναντήθηκαν με την αρμόδια υφυπουργό Κατερίνα Παπανάτσιου. Από την πλευρά της η υφυπουργός περιορίστηκε να απαντήσει ότι θα μεταφέρει τα αιτήματα που της τέθηκαν στον υπουργό Ε. Τσακαλώτο.

Σημειώνεται ότι οι δυνάμεις της πλειοψηφίας στις τρεις Ομοσπονδίες ζητώντας, μεταξύ άλλων, μισθολογική εξομοίωση όλων των εργαζομένων, κατάργηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, εναντιώνονται στην αξιολόγηση μόνο αν αυτή οδηγεί σε «αποπομπές εργαζομένων», ενώ αφήνουν στο απυρόβλητο τον προσανατολισμό και την αναπροσαρμογή του φορολογικού μηχανισμού με σκοπό το αποτελεσματικότερο ξεζούμισμα των λαϊκών στρωμάτων.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν με δικό τους μπλοκ και πλαίσιο αιτημάτων, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Διεκδικούν μισθολογική εξίσωση προς τα επάνω όλων των υπαλλήλων, όχι στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, καθώς και στο σύστημα αξιολόγησης των υπαλλήλων που αποσκοπεί στην προσαρμογή τους για αποτελεσματικότερη φορολογική αφαίμαξη των εργατικών – λαϊκών εισοδημάτων.

Στην ανακοίνωσή της η ΔΑΣ Εφοριακών (συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ) μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Επιβεβαιώνεται η θέση της ΔΑΣ ότι η αξιολόγηση δεν έχει καμία σχέση με την ανάγκη επιστημονικής, τεχνικής και επαγγελματικής στήριξης των δημοσίων υπαλλήλων. Η αξιολόγηση ουσιαστικά αποτελεί εργαλείο ενίσχυσης της ταξικής επιθετικότητας του κράτους απέναντι στους δημοσίους υπαλλήλους, στο λαϊκό κίνημα. Στην περίπτωση της ΑΑΔΕ, αναπροσαρμόζουν το φορολογικό μηχανισμό ώστε να υπηρετεί πιο αποτελεσματικά τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, δηλαδή το φορολογικό ξεζούμισμα του λαού από τη μία και την προκλητική φορολογική ασυλία του κεφαλαίου από την άλλη. Σε αυτή τη λογική, επιδιώκουν να δυναμώσει η τάση υποχώρησης, συμβιβασμού και χειραγώγησης των δημοσίων υπαλλήλων. Δεν θα τους περάσει!»

Πηγή: 902.gr

Advertisements
This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.